Wednesday Night Skate

Evenementen in Rotterdam

Wednesday night skate

Opgezet in 1999 door RSI The Attraction, is de Wednesday Night Skate uitgegroeid tot het grootste skate-evenement van Nederland met elke zomer 10-duizenden deelnemers.

 

Waarom en wanneer is er besloten om aan crowd funding te doen?

Waarom:

De Wednesday Night Skate (WNS) heeft altijd kunnen bestaan zonder een bijdrage van haar deelnemers. Met fondsen van sponsors, horeca en de overheid is het ons vijftien jaar lang gelukt om de WNS te kunnen organiseren. Door lagere sponsorinkomsten, bezuinigingen bij de overheid en toenemende (veiligheids)kosten kunnen we niet langer zonder bijdrage van deelnemers. Crowd Funding biedt hiervoor een perfect platform. De WNS is ooit begonnen door het publiek zelf, met Crowd Funding maak je je eigen WNS financieel mogelijk.

Wanneer:

Recentelijk. We zijn lang in gesprek geweest met meerdere sponsors om, na het vertrek van Fit For Free, de nieuwe hoofdsponsor van de WNS te worden. Helaas hebben we geen hoofdsponsor kunnen verbinden aan de WNS.

Waarom kan de organisatie dit jaar de kosten voor de Wednesday Night Skate niet betalen?

Met de toegezegde sponsorgelden, de vermoedelijk horeca-opbrengsten en de toegezegde garantiesubsidie van de gemeente Rotterdam is er niet voldoende geld om alle kosten te betalen.

Jullie hebben toch heel veel sponsoren ieder jaar. Kunnen zij dit niet betalen?

Door de huidige economische omstandigheden is het steeds moeilijker om voldoende sponsorgeld bijeen te krijgen. We hebben met meerdere potentiele sponsoren gesproken om hoofdsponsor te worden. Om uiteenlopende reden hebben zij besloten de WNS dit jaar niet te sponsoren. Ook met de bestaande sponsors hebben we gesproken. Enkele partners hebben zelfs moeten besluiten niet of minder te sponsoren, slechts een enkeling was bereid om extra te geven. Helaas is het financiële gat, door het wegvallen van Fit For Free, te groot om dit met de bedragen van andere sponsoren op te vullen.

Wat kost het event per avond eigenlijk?

Tussen de 15.000 euro en 20.000 euro. We zeggen altijd, één avond kost niet zo veel. Maar vijf avonden wel. We werken voor de WNS met een begroting van ongeveer 100.000 euro.

Welke kostenposten hebben jullie allemaal?

Kosten voor: leges, afval & schoonmaak, hardware zoals hekwerk, licht & geluid, toiletten, tenten, portofoons en meubilair, personeelskosten zoals beveiliging & verkeersregelaars (heel hoge kostenpost!), EHBO, ambulance, transportkosten, promotie- en communicatiekosten, horeca ,infrastructuur, barpersoneel, inkoop dranken, etc.

Kunnen jullie op bepaalde posten niet bezuinigen?

Door onze elf jaar lange ervaring met de WNS weten we precies hoe we de kosten zo laag mogelijk kunnen houden. We hebben zelfs met verschillende leveranciers bepaalde inkoopafspraken gemaakt voor de WNS omdat het een gratis evenement betreft. Bepaalde kosten moet je maken om te voldoen aan je vergunningsvoorwaarden en om de veiligheid van deelnemers te garanderen.

 

Screen Shot 2014-06-11 at 3.43.30 PM

2 gedachtes over “Wednesday Night Skate

Plaats een reactie